Hidroizolatiile se refera la straturile protectoare care, de regula, se aplica pe suprafetele care intra in contact cu umezeala. Acestea au rolul de a impeidica apa sa deterioreze suprafata pe care a fost aplicata: acoperis, terasa, pereti interiori sau exteriori. Pentru ca locuinta sa fie pastrata cat mai mult in aceeasi stare, trebuie sa avem mare grija de ea, de la cum o construim si pana la cum o izolam. Hidroizolatia este unul dintre procesele care pun capat aparitiei igrasiei si a mucegaiului daca aceasta este facuta corect si de oameni profesionisti. Tot hidroizolatia are rolul de a proteja suprafetele pe care este aplicata si reduce uzura foarte mult. Odata cu trecerea timpului, nu va mai trebui sa munciti prea mult la casa daca aceasta a fost corect facuta inca de la inceput.

Nu va fi nevoie de renovari costisitoare si care sa dureze foarte mult timp si energie consumate. Pretul unei hidroizolatii conduraru nu este foarte mare avand in vedere beneficiile pe termen lung. Si aici ne referim la cheltuielile ce pot aparea ca urmare a daunelor produse de o izolatie incorect facuta sau care lipseste, desi acum fiecare dintre noi stie ca nu exista sa nu ai facuta hidroizolatia. Stratul de hidroizolatie se aplica de regula pe orice perete care ar putea intra in contact cu apa, fie ca vorbim de peretii interiori sau cei exterior. Cel mai des, hidroizolatia se aplica pe suprafetele teraselor, pe acoperisuri si fundatie. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste suprafete intra cel mai frecvent in contact cu apa si umezeala. Fundatia, de exemplu, are nevoie sa fie foarte bine intarita pentru a putea sustine in totalitate constructia. Totodata, sustinerea depinde si de calitatea pe care o are structura fundatiei. Sunt diverse firme care executa astfel de lucrari, insa puteti merge sip e recomandari, deoarece acestea sunt cele mai credibile. Nu apelati la o firma de care nici nu ati auzit, deoarece este posibil sa va faca o lucrare de proasta calitate.

Ce implica o durabilitate ridicata a hidroizolatiei

Aceasta necesita verificare, exploatare si intretinere. Pe tot parcursul lucrarilor, profesionistii verifica calitatea hidroizolatiei si ofera clientilor consultanta si servicii cu privire la exploatarea si intretinerea in perioada de garantie. Profesionistii stiu faptul ca lucrarile se executa in conformitate cu prevederile documentatiei tehnice de executie si cu reglementarile in vigoare. Nu isi permite nimeni sa faca lucrari de slaba calitate, deoarece asta inseamna sa-si piarda din clienti. Membrana lichida poliuretanica ce se foloseste la hidroizolatie este o membrana ce prezinta o extraordinara elasticitate. De aceea se aplica pe peretii noi, pe subsolurile si straturile din beton. Poate fi aplicata aceasta membrana si pe straturile bituminoase vechi. In cazul hidroizolatiei fundatiilor si a caselor noi, specialistii recomanda folosirea membranelor lichide. In general, pentru spatiile expuse umiditatii.