hainuteNe-am obisnuit ca, odata cu cresterea copiilor, sa scapam rapid de lucrurile care nu ne mai trebuie, fie instrainandu-le, fie depozitandu-le intr-un garaj sau boxa, de cele mai multe ori nu in conditiile cele mai sigure. Pastrarea hainutelor mici ale bebelusului sau a patutului si a saltelelor, se poate face cu usurinta. Imaginati-va doar bucuria pe care o va simti copilul sau un viitor parinte, atunci cand primeste niste hainute curate si bine ingrijite de la un outlet copii, chiar daca ele au mai apartinut, anterior, unui alt bebelus.

Inainte de toate, trebuie sa ne asiguram ca hainutele, pilotele sau paturile sunt curate si impaturite. Acordati mare atentie scoaterii petelor de hainute si asigurati-va ca acestea sunt bine uscate si calcate inainte dea fi puse la pastrat. Umiditatea este inamicul numarul unu atunci cand vrem sa pastram lucrurile, nu neaparat haine de bebelus.

Pentru o depozitare optima, aveti la indemana cutiile vandute in special pentru pastrarea arhivelor. Acestea sunt de obicei realizate din hartie si sunt perfect sigure pentru utlizare.
In cazul in care va este teama sa nu se indoaie cutiile sau sa se boteasca pe la colturi, puteti apela la clasicele cutii de depozitare din plastic.

Cutia trebuie realizata din polipropilena turnata, pentru a corespunde cerintelor noastre. Pentru a fi siguri, puteti verifica si eticheta cu datele de fabricatie, pentru a vedea daca acestea sunt reciclabile si nu contin substante periculoase.
De asemenea, ati putea avea nevoie si de hartie de arhiva, care este libera de acizi si perfecta pentru impachetari sau de pus pe rafturi. Spalati-va si uscati-va bine inainte de a manipula hainutele, fara a folosi lotiuni sau creme care, la randul lor, pot provoca pete.

In cazul in care acestea sunt prevazute cu nasturei sau butoni metalici, cel mai ptrivit ar fi sa le indepartati si sa le depozitati separat. La pastrarea indelungata ori la cea mai mica urma de umezeala, acestea pot rugini sau coroda, provocand pete iremediabile pe hainute.
In cazul palariilor sau hainutelor cu maneci lungi, cel mai indicat este sa la umpleti cu hartie absorbanta libera de acizi, asezandu-le in cutii sau pe raft. Indicat ar fi sa infasurati apoi fiecare obiect de vestimentatie in parte cu un material textil, care sa amortizeze contactul dintre ele si sa elimine astfel sifonarea. Puneti produsul astfel impachetat in cutia de depozitare si repetati procedura cu fiecare obiect in parte. Daca va place mirosul de lavanda, puteti pune o fasie de hartie absorbanta imbibata putin cu acest miros. Nu pulverizati niciodata sau nu parfumati direct hainutele tinute la depozitat.

Nu in ultimul rand, alegeti un spatiu uscat si racoros pentru depoziare.
Evitati zonele cu temperaturi extreme, cum ar fi poduri, subsluri ori garaje. Locul ideal este un spatiu interior, ferit de peretii exteriori sau de tevile de incalzire ori de alimentare cu apa, carearputea exploda. Un loc ideal poate fi si sub pat.