Sunt un roman care traieste de 5 ani in Italia. Nu a trecut o ora de cand am simtit pe pielea mea ce inseamna sa fii discriminat. Am fost oprit de Politia Rutiera, italiana, si cum au vazut ca sunt roman au inceput sa imi rascoleasca prin masina in cautarea a ceva, orice pentru a imi face rau, mi-au pus 1000 de intrebari iar la sfarsit a urmat afirmatia: “Esti roman, imposibil sa nu faci tu ceva ilegal, o sa te prindem noi.” Intr-un final s-au legat de o factura, vroiau sa le explic de unde am avut eu bani ca sa cumpar chestia aia.

Pentru ca lucrurile cand merg prost, chiar merg prost. Fiind foarte nervos am cam exagerat cu acceleratia si am depasit 3-4 masini care mergeau prea incet. Surpriza! Mergeau incet pentru ca in fata lor era o masina de garda. Carabinieri de data asta. Bineinteles ca inca era nervos, si le-am explicat idiotilor ca nu era linie continua si ca nu au trecut 10 minute de cand am fost oprit. Plus ca nu au nici o dovada ca eu mergeam cu 100 unde era limita de 90, iar ei facusera coloana de masini pentru ca mergeau cu 50. Daca au girofar deasupra asta nu inseamna ca nu pot fi depasiti.

Intr-un final si astia m-au lasat sa plec. Unul dintre ei era un bosorog chel, fara dinti in gura, cu o fata de comunist. Nu s-a putut abtine si a zis: “Rumeno di merda.“, adica “Roman de cacat.” Nici eu nu m-am putut abtine si i-am zis cateva chestii dulci, doar ca le-am zis in romana. Curiosul m-a intrebat ce am zis si i-am raspuns: “Esti de treaba” iar la final am adaugat: “Boule!” in romana.

Toata chestia asta cu discriminarea si rasismul este o adevarata problema, nu doar in Romania ci peste tot in lumea asta. Problema cea mai mare este ca “omul este cel mai prost animal.“, nu prea ai ce sa faci.