vopsea-lavabila-savana-interior-colorata-650x489

Acum 2 ani am zugrăvit toată casa cu vopsea lavabilă Savana. În bucătărie și în baia cu dușul am folosit Savana superlavabilă antimucegai (special pentru baie și bucătărie) iar în baia mică și în camere am folosit lavabilă superalbă de interior. Acum că au trecut doi ani de când am folosit-o pot să împărtășesc câteva păreri.

Vopseaua specială pentru baie și bucătărie și-a făcut datoria din plin și nu a apărut niciun strop de mucegai. Vopseaua normală superalbă din baia mică (unde nu există duș și am crezut că merge și cu lavabilă normală) prezintă deja semnele timpului.

Lavabila superalbă de interior încă arată impecabil. Toate incidentele datorate întâlnirilor cu copii s-au rezolvat prin spălare și nu a fost nicio problemă. Singura “bubă” a fost la întrerupătorul de la intrarea în apartament (unde a trebuit să mai dau un strat după un an și jumătate pentru că spălatul deja nu mai făcea față).

Partea interesantă este că deși am crezut că superalb este doar o denumire de marketing, am aflat pe propria piele că există și un strop de adevăr. Mai precis, în timp ce renovam apartamentul am provocat o inundație și ca un vecin civilizat m-am înțeles cu vecina de la etajul inferior să-i zugrăvesc tavanul de la bucătărie (singurul loc unde rămăseseră urme). Doar că nu s-a putut pentru că diferența între un alb “normal” și superalbul de la Savana a fost uriașă, și ca atare a trebuit să-i zugrăvim vecinei toată bucătăria 🙂 .

Și am mai avut un incident: vecinul de sus a inundat o coloană de scurgere iar la mine s-a îngălbenit o porțiune de o jumătate de metru pătrat. Ei bine, pentru a scoate acea pată galbenă cred că a trebuit să mai dau încă 4-5 straturi. Nu știu cum este normal în astfel de cazuri, dar parcă nu voia sub niciun chip să mai devină alb peretele respectiv.

Întrebarea de final: voi aveți o marcă preferată de vopsea lavabilă? Ați avut neplăceri cu vreo marcă anume?