blogAm început să studiez ce însemnă rețele sociale. Sunt novice dar încerc să învăț. Am Twitter, Facebook, Google +. Sunt foarte puțini followeri dar în timp o să se schimbe asta.
Nu am introdus niciun advertorial. Singurul motiv pentru care m-am abținut de la advertoriale sunt regulile: trebuie să existe minim 3 link-uri cu cuvinte cheie, iar Google vede imediat treaba asta și penalizează. Am scris în schimb articole inspirate din comunicate de presă, cu conținut valoros și utile cititorilor. Link-uri am pus în limite decente (maxim unul per articol).
Public date structurate pentru motoarele de căutare.

În ultimul timp am publicat zilnic. Rar a trecut o zi fără să adaug conținut nou pe blog.
Nu am mai fost tocsun. Am scos nasul în lume și am comentat pe alte bloguri. Cred chiar că mi-am făcut câțiva amici “virtuali”. Trecând peste partea socială, vizitatorii altor bloguri au aflat că exist.
Încerc să adaug conținut de calitate.

Ce am greșit:

La începuturi am publicat articole cu care credeam că o să spamez motoarele de căutare. O greșeală uriașă: motoarele nu s-au lăsat păcălite (normal 🙂 ) și ca atare am rămas pe blog cu câteva mizerii de articole.
Am crezut că articolele publicate fac totul. Nu este așa! Trebuie să muncești să obții și niște link-uri către blog. Acum 5-10 ani era de ajuns să publici conținut și link-urile veneau de la sine… dar perioada aceea a trecut.
Am făcut o greșeală cu setările W3 Total Cache și Google nu a indexat nimic timp de o lună. Deci da, prea multă optimizare strică!
La primele articole publicate se simte stângăcia. Sper că între timp am început să scriu mai bine.
Am constat că fără rețele sociale nu se poate promova un site. Nici internauții nu mai sunt ce au fost: acum căutările pe google sunt de forma “știe cineva de ce nu se aude sunetul de la microfon”, exact ca o întrebare adresată prietenilor pe Facebook.
Ce urmează:

Să înțeleg mai bine cum funcționează rețelele sociale. Am făcut câțiva pași dar nu este suficient.
Să public mai multe date structurate. De exemplu pot adăuga date despre navigarea în site (breadcrumbs), dar nu am reușit încă să afișez datele într-un mod plăcut din punct de vedere vizual.
Să mă reîntorc la ideea inițială: blog de gadgeturi, tehnologie și lifestyle. Asta ar însemna să ies din categoria blog personal și să mă îndrept spre ideea de blog profesional.
Să optimizez tema pentru afișarea pe dispozitive mobile.
Să cunosc oameni noi și să devină totul mai distractiv (deocamdată volumul de muncă este prea mare).
Dacă ați observat și alte greșeli pe care le fac, aici este locul potrivit să dați cu pietre. Serios vorbind, orice sugestie este binevenită!

PS: acest articol este și un call to action legat de rețele sociale 🙂 .