Parchetul de pluta este una dintre cele mai inspirate alegeri cand va mutati in casa cea noua. Acesta se obtine din scoarta stejarului de pluta, iar spre deosebire de alti copaci, jupuirea scoartei nu este daunatoare, singura conditie fiind ca procedeul sa fie facut de profesionisti cu experienta. La varsta de 25 de ani, copacii sunt gata pentru a fi jupuiti pentru prima data. Poate parea la prima vedere un proces destul de agresiv, insa nu este daunator pentru copac. Dupa prima jupuire, procesul poate fi repetat la fiecare 9 sau 10 ani, stimuland astfel o reinnoire a scoartei. In timpul exploatarii, copacii nu sunt taiati si nu sunt in nici un fel afectati de procedeu.

Pluta este o sursa regenerabila si ecologica, fiind un material preferat de multi dintre cei care doresc sa aiba un altfel de parchet in casa lor. Pluta este un material natural, fonoizolant si antibacterian, antialergenic, iar pentru amenajarea unui parchet pluta aveti la dispozitie doua categorii de produse. Pe piata veti gasi parchet din pluta cu sistem de imbinare de tip clic, adica nu se lipeste. In acest caz, montajul este unul foarte rapid si usor. Cea de-a doua varianta este pardoseala de pluta care este flexibila si se monteaza cu ajutorul unui adeziv. Inca de la prima privire, proprietatile parchetului de pluta va vor atrage atentia. Pluta este naturala, rezistenta la presiune si uzura, usor de intretinut si are o durata lunga de viata. Pardoseala este una silentioasa, calda si sanatoasa, atat datorita materialului cat si a celor folosite la finisare. Ca si structura, partea inferioara a acestui tip de parchet este din pluta pentru atenuarea zgomotului in momentul impactului, stratul intermediar este din HDH, iar partea superioara, decorativa, este facuta din pluta.

Perfect pentru un spatiu primitor

Parchetul din pluta este perfect pentru spatiul pe care vi-l doriti a fi primitor si cald, oferindu-i acestuia un aspect natural, de neconfundat. Atat datorita aspectului cat si calitatilor, acest tip de parchet reprezinta o inovatie in materie de pardoseli. Este un material ecologic ce provine din scoarta stejarului de pluta, scoarta ce are proprietati de regenerare. Parchetul de pluta poate fi amenajat in diferite spatii, acesta fiind un foarte bun termoizolator, fonoizolator, fiind rezistent la umiditate ridicata. Durabilitatea, elasticitatea si rezistenta sunt proprietati ce recomanda acest tip de parchet atat pentru casa cat si pentru alte spatii de locuit. Inainte de a incepe montajul, parchetul trebuie sa stea 48 de ore in pachete care nu se desfac, iar adezivul si lacul trebuie sa stea la temperature camerei care trebuie sa fie cuprinsa intre 18 si 25 de grade. Pachetele ce contin pluta, adezivul si lacul trebuie sa stea orizontal, in incaperi inchise. In cazul in care exista fluctuatii de temperature, acestea pot modifica dimensiunile materialului.