Ce ştiţi despre ascultarea telefoanelor? Multe, normal, doar există internet. Prostii doar prostii, asta găseşti peste tot. Numai tâmpenii, spuse de nişte oameni tâmpiţi şi crezute de gloată de oameni. Fără pic de logică şi creduli pun botul la tot felul de tâmpenii. Ştiţi vorba aia: “Decât să te uiţi în gura lor, mai bine te uiţi în cur la mine”? Singura problemă este că fundul meu nu face parte din categoria:”Admiraţi că este gratis.”

Astăzi de la ora 16, când m-am trezit forţat de alarmă de la telefon. Să îmi bag, cât de mult urăsc alarmă la telefon. Din două motive. Primul, normal, este pentru că mă trezeşte din somn şi al doilea este melodia în sine, Laurent Wolf – No stress. Melodia asta mă trezeşte pe mine, doar când vreau. Este ceva strategic, lucrez la propriul meu psihic. “I don’t wanna work today” – eu chiar nu muncesc, ceea ce mă face să mă trezesc fericit.

Cum spuneam, m-am trezit la ora 4 auzind “I don’t wanna work today”. Este ora când vine lumea de la muncă. Iau telefonul în mână şi sun pe “Cap de ştiuca”, este mai mult “Cap de pulă”, dar am zis să mă cenzurez. Nu îmi răspunde, îmi închide. Am zis “Bine, o fi încă la muncă.” Mai fac eu ce mai fac, respectând ritualul meu matinal şi sun din nou. La fel, îmi închide. M-au luat dracii, nu pentru că este el un om important, pentru că stabilisem că astăzi la ora 5, avem de făcut ceva important. Plin de draci, am început să sun continuu. Eu sunam, el închidea, şi tot aşa cam de 5-6 ori. Într-un final îmi răspunde.

El: Ba, nu pot să vorbesc la telefon.
Eu: De ce?
El: Aud voci în difuzor.
Eu: Păi normal că auzi voci, ce ai vrea să auzi?
El: Le auzi şi tu?
Eu: Da mă boule, te aud pe tine.
EL: Nu mă. Îmi ascultă cineva telefonul. Nu mai vorbim la telefon de acum.
Eu: Ba boule, vocile sunt în capul tău. De ce să nu vorbesc la telefon? Am omorât pe cineva, avem de ascuns vreun cadavru? Zi dracu să te ia dacă ne găsim la ora 5…. Etc.

M-am găsit cu boul, care a insistat cu prostia asta cu ascultatul telefoanelor. Problema cea mai mare a mea este că el munceşte pe şantier. Cine dracu ar vrea să îi asculte telefonul lu’ ăsta? Ce legătură am eu cu toate astea? Eu nu vroiam decât să mă găsesc cu el, să îl duc acasă la cineva care are nevoie de nişte reparaţii prin casă. Practic un prieten de al meu, are nevoie de cineva care să îi zugrăvească casă, iar eu îl luam pe zidarul criminal, pe care din păcate îl cunosc şi îl duceam acasă la prietenul meu. Atâta tot. El nu este decât unul care munceşte pe şantier şi abia aşteaptă salariul ca să stea beat 4 zile în cârciumă. De ce au toţi proştii net? Când eşti prost şi ai net, şi mai ales ştii să citeşti eşti la un pas de autoexterminare.

Deci, cam aşa stau lucrurile cu ascultarea telefoanelor:

1. Dacă ai telefonul ascultat nu se aud voci în telefon sau orice altceva. Abosolut nimic nu se aude, totul este normal. Totul este în capul tău, eventual ai un căcat de telefon sau anumiţi factori bruiază semnalul. NU EŞTI ASCULTAT DE FBI, SRI sau KGB. Nici măcar Poliţia Comunitară nu te ascultă.
2. Telefoanele nu se ascultă “live” decât în cazuri extreme, undeva la nivel de securitate naţională.
3. În toate cazurile (mai puţin cele de la punctul 2) se scot stenograme, luate după IMEI-ul telefonului sau deţinătorul cartelei. Adică nişte înregistrări a convorbirilor. Pentru cei care nu ştiau, operatorii telefonici sunt obligaţi să înregistreze toate convorbirile, ele fiind păstrate între 6 şi 12 luni. Iar când un procuror cere convorbirile, cu mandat şi toate căcaturile alea birocratice, operatorul telefonic i le pune la dispoziţie.
4. Dacă eşti un pârlit de muncitor pe şantier care a furat din super-market un pachet de gume, nu cheltuie statul bani cu aparatura, cu specialişti şi alte drăcii de genul pentru a te asculta “live” pe tine şi nici nu îi interesează dacă tu văruieşti un apartament la negru.

Tocmai mi-am dat seama că eu cunosc cei mai prosti oameni. O să fac un top curând.
Este trist, am cele mai proaste cunoştinţe.