De mult timp mă gândesc să scriu ceva despre Albert Einstein. Aş putea începe cu nişte predici lăudăroase, aş putea să o fac pe deşteptul vorbind despre un geniu. Nu vreau să fac asta, dar nu se ştiu ce o să iasă pentru că nu am nimic structurat încă, o să scriu şi la final o să postez indiferent de ceea ce iese.

Să vă spun despre IQ-ul lui Albert Einstein? Ce pot să spun? Nu se ştie nimic sigur, sunt doar simple speculaţii. Am citit că ar fi avut un IQ de 160, ceea ce mi se pare o tâmpenie. De unde până unde s-a ajuns la numărul ăsta? Din câte ştiu eu niciodată nu a făcut un test IQ, doar îi studiază ăştia creierul care le-a fost donat după moartea lui. Sunt minciuni şi aberaţii. În fiecare zi apare câte unul care are IQ mai mare ca al lui, peste 200. Aşa şi? Unde sunt faptele sau realizările? Le este oferită toată tehnologia din ziua de astăzi pentru a face ceva şi totuşi nu fac nimic. Să îl luăm drept exemplu pe Stephen Hawking care a avut nişte lucrări teoretice şi atâta tot, iar recent toate teoriile lui despre găurile negre, punctul lui forte, au fost spulberate de un anonim. Sau marele Bill Gates cu IQ-ul lui de 160 nu a făcut decât să “fure” munca unei echipe întregi. Practic nu a inventat nimic, doar a dezvoltat ceva deja existatent şi nu singur. Nu am nimic cu el, chiar îi sunt recunoscător, doar că este mic copil pe lângă geniul lui Einstein şi totuşi cică au acelaşi IQ.

Cam asta ar fi despre IQ-ul lu Albert Einstein, practic nu prea contează numărul speculat. Dacă ne gândim puţin sunt chinezii ăia sau japonezi, nu ştiu exact ce sunt, tot nişte orezari, care au IQ-uri cu mult peste 200 şi tot ce fac este să stea închişi în buncărele americane şi să muncească pentru ăia mai rău decât sclavii. Cam aiurea nu? Adică tu ai IQ 225 la fel ca Leonardo da Vinci (tot speculaţie) şi eşti atât de prost încât să munceşti ca un sclav pentru americani? Bani? Ce să faci cu ei dacă tu 24/24 stai închis între 4 pereţi?

Bine, poţi spune că a făcut bomba atomică şi aia a făcut rău omenirii. Eşti tâmpit? El a făcut bomba, dar nu el a trimis-o peste japonezi. El a fost deşteptul care a inventat ceva, nu prostul care a folosit asta în scopuri neortodoxe. Povestea bănuiesc că o ştiţi, iar dacă nu o ştiţi este peste tot pe net.

Se vede clar, nu? Chiar îl admir. Nu pentru părul comic ci pentru ceea ce a făcut, pentru inteligenţa lui folosită într-un domeniu unde a pus bazele şi nu doar bazele, a atins punctul maxim. Practic a dat totul mură în gură. Probabil fără Albert Einstein şi în ziua de astăzi ne închinam la soare(figură de stil, doar nu am călărit degeaba băncile şcolii). Aş mai putea spune despre citatele lui, despre înţelepciunea şi alte chestii de genul, dar nu este cazul.

Uite o chestie: “Vreau să mor atunci când doresc eu. Este lipsit de bun gust să prelungeşti viaţa artificial. Mi-am făcut treaba, e timpul să plec. Vreau să că totul să fie elegant” Chestia asta a fost zisa când avea 76 ani şi a refuzat operaţia, ceea ce a dus la moartea sa, chiar a doua zi.

Încă o chestie pe care nu o ştiţi. Cel mai mare regret a lui Albert Einstein este că nu m-am născut eu înaintea lui. Aşa avea şi el un idol.